Kiertoajelut

Opastetulla kiertoajelulla pääset nauttimaan Tampereen parhaista paloista mukavasti bussin penkiltä käsin! Opas kertoo reitillä näkyvistä kohteista kiinnostavasti, elävästi ja ajanmukaisesta tietoa hyödyntäen. Tarjoamme useita valmiita kiertoajelukokonaisuuksia, mutta kiertoajelun teeman, reitin tai keston voi myös räätälöidä yhdessä oppaan kanssa juuri ryhmän toiveiden mukaiseksi.


Kiertoajelu: Tampereen parhaat palat
Tampereen parhaat palat -kiertoajelulla näet Tampereen tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet mukavasti bussissa istuen! Tällä kierroksella kuulet kaiken olennaisen Tampereen historiasta, tärkeimmistä nähtävyyksistä, mielenkiintoisista rakennuksista, teollisuusmenneisyydestä, värikkäistä tarinoista, nykyosaamisesta, kulttuurista ja monipuolisista tapahtumista. Kierroksella pysähdytään ihailemaan upeita Pispalanharjulta avautuvia maisemia Pyykkimettän puistosta ja käydään paikan päällä tutustumassa yhteen kohteeseen (sovittavissa erikseen). Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Tampereenkiälinen kiarros
Hyppää paikallisen tampereenkiälisen oppaan kyytiin ja näe kaupunkin nähtävyyret! Pipa kannattaa pitää tiukasti päässä, sillä kiarroksen aikana viaraillaan myäs Pispalan harjulla. Pääset tutustumaan tamperelaiseen elämämmenoon ja saat pikakurssin tampereen kiäleen. Tämän jälkeen suariudut mustammakkaran ostamisesta Tammelan torilta sekä tiärät jonkiv verran Tampereen vanhoista tehtaista! Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Tampere 1918
Tampere oli vuonna 1918 Suomen sisällissodan taisteluiden keskeinen näyttämö: täällä käytiin Pohjoismaiden suurimmat kaupunkitaistelut valkoisten ja punaisten joukkojen välillä maalis-huhtikuun taitteessa 1918. Tampere 1918 -kiertoajelulla tutustumme sodan taistelupaikkoihin, sen ajan rakennuksiin, muistomerkkeihin, joukkohautoihin ja muihin sodan jättämiin jälkiin Tampereen keskustassa ja sen tuntumassa. Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto sovittavissa.

Kiertoajelu: Ulkomaille Teiskoon!
Tervetuloa päiväksi ”ulkomaille Teiskoon”! Matkaamme kohti tamperelaisten perinteistä kesäparatiisia ja nautimme Maisansalon kartanoravintolassa maittavan lounaan noutopöydästä (sisältyy hintaan). Matkan varrella näemme Kämmenniemen, upean vanhan Aunessillan ja sisävesivuono Paarlahden sekä idyllisen Teiskon kirkon järven rannalla. Käymme myös Teiskon museolla ja Liutun maalaistalolla. Tule rakastumaan Tampereen maaseutuun! Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 5,5 tuntia.

Kiertoajelu: Uutta Tamperetta tutkimassa
Uutta Tamperetta tutkimassa -kiertoajelu keskittyy Tampereen keskustan läheisyydessä käynnissä oleviin ja juuri valmistuneisiin rakennushankkeisiin. Millaisten rakennushankkeiden parissa Tampereella toimitaan nyt, entä millaiselta kaupunki näyttää lähitulevaisuudessa? Matkan aikana kuullaan Tampereen ajankohtaisista rakennushankkeista sekä kasvun ja kehityksen vaiheista aina kaupungin perustamisesta nykypäivään ja lähitulevaisuuteen asti. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia.

Kiertoajelu: Reima ja Raili Pietilän arkkitehtuuria
Edesmennyt akateemikko Reima Pietilä ja hänen puolisonsa Raili Pietilä tunnetaan Tampereen ”hoviarkkitehteina”. Kiertoajelulla tutustutaan Kalevan kirkkoon, Metso-kirjastoon ja Hervannan kaupunginosan keskusakselin rakennuksiin: Hervannan vapaa-aikakeskukseen ja kirkkoon, Hervannan kirjastoon ja ostoskeskukseen. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 2 tuntia. 

Kiertoajelu: Kummituskierros
Kummitteleeko Tampereella – tähän kysymykseen saat vastauksen tunnin pituisella bussikierroksella! Kartanoissa ja hautausmailla kummittelee aina. Vanhojen tehtaiden rakenteet kätkevät monia tarinoita, joista parhaimmat ovat jättäneet kummallisia hahmoja kulkemaan kaupungin yöhön. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 1 tunti. 

Kiertoajelu: Tampereen likkoja
Tampereen likkoja -kiertoajelulla kuullaan tarinoita naisten kaupungin vahvoista naisista kautta aikojen Minna Canthista, Maria Tirkkosesta ja Wivi Lönnistä Sara Hildéniin, Eila Pennaseen ja Tove Janssoniin. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia. 

Kiertoajelu: Väpi, Late ja muita kirjailijoita
Oletko lukutoukka? Tämä kiertoajelu kirjailijoiden kaupungissa on juuri sinulle. Painavaa proosaa ja lempeää lyriikkaa klassikoista, Väinö Linnasta ja Lauri Viidasta nykykirjallisuuteen asti, vierailu muun muassa Metsossa, Tampereen pääkirjastossa. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 2 tuntia.