Yleisökierrokset kesällä 2019Järjestämme kesäkaudella 2019 tuttuun tapaan yleisökierroksia Tampereella. Luvassa on teemallisia kiertoajeluita, kävelykierroksia sekä risteily- ja hautausmaaopastuksia!

Liput kiertoajeluille:
Ulkomaille Teiskoon: 30€/aikuiset, 10€/lapset (4-15 v), sisältää lounaan. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta käteisellä tai maksukortilla.

Tampereen parhaat palat ja ajankohtaiset rakennushankkeet: 15€/aikuiset, 5€/lapset (4-15 v). Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta käteisellä tai maksukortilla.

Liput kävelykierroksille:
5€/aikuiset, 2€/lapset (4-15 v). Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta. HUOM. Liput vain käteisellä!KIERTOAJELUT KESÄLLÄ 2019

Keskiviikkoisin 10.-31.7.2019 klo 11-16
Ulkomaille Teiskoon!
Tervetuloa päiväksi ”ulkomaille Teiskoon”! Matkaamme kohti tamperelaisten perinteistä kesäparatiisia: näemme Kämmenniemen, upean vanhan Aunessillan ja sisävesivuono Paarlahden sekä idyllisen Teiskon kirkon järven rannalla. Vierailemme kierroksen aikana Maitolaiturimuseossa ja Teiskon kotiseutumuseossa. Nautimme matkalla myös kevyen buffet-lounaan Maisansalon Juhlaravintola & Country Bistro Maisassa (sisältyy kierroksen hintaan).

Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös samaan paikkaan.
Liput: 30€/aikuiset, 10€/lapset (4-15 v.), sisältää lounaan. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta käteisellä tai maksukortilla.Keskiviikkoisin 10.-31.7.2019 klo 16.30-18
Tampereen parhaat palat ja ajankohtaiset rakennushankkeet
Tampereen parhaat palat ja ajankohtaiset rakennushankkeet -kiertoajelulla näet Tampereen nykyhetken ja tulevaisuuden mielenkiintoisimmat nähtävyydet mukavasti bussin kyydissä istuen! Tällä kierroksella kuulet kaiken olennaisen Tampereen historiasta, tärkeimmistä nähtävyyksistä, teollisuusmenneisyydestä ja nykyosaamisesta. Lisäksi kuulemme Tampereen keskustan läheisyydessä käynnissä olevista ja juuri valmistuneista rakennushankkeista. Millaisten rakennusprojektien parissa Tampereella toimitaan nyt, entä millaiselta kaupunki näyttää lähitulevaisuudessa?

Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös samaan paikkaan.
Liput: 15€/aikuiset, 5€/lapset (4-15 v). Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta käteisellä tai maksukortilla. TEEMALLISIA KÄVELYKIERROKSIA TAMPEREELLA 1.7.-1.9.2019


Torstaisin 11.7.-1.8.2019 klo 16.30-18:
Tampereenkiälinen kävelykiarros
Lähre paikallisen oppaan mukaan, kun kaupunkin nähtävyyret tarjoillaan pipa päässä reteellä tampereen kiälellä! Pääset tutustumaan tamperelaiseen elämämmenoon ja saat pikakurssin tampereen kiäleen. Tämän jälkeen suariurut mustammakkaran ostamisesta sekä tiärät jonkiv verran Tampereen vanhoista tehtaista! Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös samaan paikkaan.Perjantaisin 12.7.-2.8.2019 klo 16.30-18:
Finlaysonin kukoistuskausi – Nottbeckien tarina
Rooliopastuksella Constance von Nottbeck, Olga von Nottbeck tai mamselli Hyden tarinoi kuulijoille Finlaysonin puuvillatehtaan historiasta ja sen omistaneen Nottbeckin suvun vaiheista, unohtamatta tarinoita tehtaan työläisten elämästä. Matkalla tulevat tutuiksi niin tehdasalue, Finlaysonin kirkko, Näsilinna, Wilhelm von Nottbeckin puisto, Finlaysonin palatsi kuin Tallipihakin. Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös Tallipihalle. 


Lauantaisin 13.7.-3.8.2019 klo 14-15.30:
Mailman ainoo Pispala
Kävelyretki mailman ainoossa Pispalassa tarjoaa harjun historiaa, kiehtovia tarinoita, musia ja muusia sekä henkeäsalpaavia maisemia kahden järven välissä! Ainoa tapa ymmärtää Pispalaa on kokea se: kierroksella jalkaudutaankin Pispalan kapeille kujille ja polveileville portaille. Upeiden maisemien ja ainutlaatuisen rakennuskulttuurin lisäksi kierroksen aikana kuullaan monta mehevää tarinaa Pispalan elämänmenosta ja sen omalaatuisista asukkaista. Lähtö Pispalan kirkolta (Pispalan valtatie 16), päätös samaan paikkaan.Sunnuntaisin 14.7.-4.8.2019 klo 14-15.30:
Hehkuva Hatanpää
Tällä kesäkauden kierroksella tutustutaan Hatanpään kartanoalueen historiaan, vehreään arboretumiin ja alueen kuuluisaan ruusutarhaan. Kierroksella kuullaan muun muassa Hatanpään kartanon isäntien kohtaloista, ja kartanon ruusutarhassa päästään heinä-elokuussa ihastelemaan satojen eri ruusujen väriloistoa kauneimmillaan. Arboretumin alueella voi tutustua lukuisiin tuttuihin ja eksoottisempiinkin kasvi-, pensas- ja puulajeihin. Lähtö Hatanpään kartanon edestä, päätös puistokahvilan luokse. HAUTAUSMAAOPASTUKSIA TAMPEREEN HAUTAUSMAILLA KESÄLLÄ 2019

Missä on Juicen hauta? Millainen on höyrylaiva Kurun haaksirikon muistomerkki? Mitä lukee Sara Hildénin hautakivessä? Tule hautausmaaopastukselle, niin tiedät!

Järjestämme kesäisin opastettuja kävelykierroksia Tampereen hautausmailla: Pyynikin kirkkopuistossa, Messukylän hautausmailla, Kalevankankaan hautausmaalla, Lamminpään hautausmaalla ja Vatialan hautausmaalla. Hautausmaaopastukset ovat maksuttomia. Kesän 2019 hautausmaaopastusten aikataulut löydät täältä.

Yhteistyössä Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymä.SOTKANVIRTA-RISTEILYOPASTUKSIA 17.8.-7.9.2019

Vietä loppukesän lauantai leppoisasti laineilla, oppaan seurassa! Auktorisoidut matkailu-oppaamme ovat äänessä Hopealinjojen Sotkanvirran risteilyillä m/s Silver Skyllä lauantaisin 17.8.-7.9.2019 klo 13-17 ja kertovat matkan varrella parhaita paloja Tampereen tarinasta. Risteilypäivänä m/s Silver Sky lähtee Tampereen Laukontorilta klo 13 kohti Nokian kapeikkoja ja kaunista Sotkanvirtaa, ja palaa takaisin samaan paikkaan klo 17.

Liput:
Risteily 30€/aikuinen, 18€/lapsi (3-12-v.)
Risteily ja lounas 50€/aikuinen, 28€/lapsi (3-12-v.)
Risteilyhinnat ovat online-hintoja, Hopealinjojen Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2€/lippu. Risteilyliput voi hankkia Hopealinjojen verkkokaupasta. Lippuja myydään saatavuuden mukaan myös suoraan laivasta.

Yhteistyössä Hopealinjat.