Opastuksia syksyllä 2022Jouluteemaisia opastuksia 27.11. ja 4.12.2022


Tulkoon joulu! – Joulunviettoa Tampereella ennen ja nyt
Su 27.11.2022, lähdöt klo 15.00, 15.15 ja 15.30
Su 4.12.2022, lähdöt klo 15.00, 15.15 ja 15.30

Mitä erityistä liittyy Keskustorin joulukuusiperinteeseen? Miten herrasväki juhli aikoinaan joulua, mitä kuului työväen joulunviettoon? Millaisiin jouluisiin kohteisiin ja tapahtumiin Tampereella pääsee juuri nyt? Tällä joulunaikaan virittävällä opastuksella kuljemme läntisen keskustan tunnelmallisimmilla kaduilla, ihastelemme matkan varrella kauneimpia jouluikkunoita ja kuulemme joulunvietosta Tampereella ennen ja nyt. Tulkoon joulu! Opastettu kävelykierros alkaa Keskustorin Vanhalta kirkolta ja päättyy Museo Milavidaan, Näsinkalliolle. Lähdöt kierroksille vartin välein klo 15, 15.15 ja 15.30, kierroksen kesto 1 tunti. Kierroksen jälkeen osallistujat voivat tutustua Museo Milavidan Palatsin joulu -näyttelyyn alennushinnalla 6€/hlö. Muista hyvät jalkineet ja säänmukainen pukeutuminen! Vapaa pääsy.

Järj. Tampere Tunnetuksi ry ja Tampereen Matkailuoppaat – Tampere Tourist Guides ry. Opastettuja kierroksia Tampereen Kirjafestarien aikaan 3.–4.12.2022


La 3.12.2022 klo 13–14 Hautausmaaopastus: Kalevankankaan kirjallisuudesta tutut merkkihenkilöt
Kalevankankaan hautausmaalle on haudattu lukuisia Tampereella vaikuttaneita kirjailijoita, runoilijoita ja muita kulttuuripersoonia, joiden elämää on kuvattu niin kirjallisuudessa, runoudessa kuin filmatisoinneissakin. Opastetulla hautausmaakierroksella tutustumme kirjallisuudesta tuttujen merkkihenkilöiden elämäntarinoihin heidän viimeisillä leposijoillaan. Lähtö kierrokselle Kalevankankaan hautausmaan pääportilta (Hautausmaankatu 5). Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Liput: aikuiset 10 euroa, lapset (7–15-v.) 5 euroa, alle 7-vuotiaat maksutta. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta oppaalta käteisellä (tasaraha).

La 3.12.2022 klo 15–16 Kävelykierros: Anni Polvan Tammela
Opastettu kävelykierros vie aikamatkalle Tammelaan, kirjailija Anni Polvan (1915–2003) lapsuudenmaisemiin. Nämä aikoinaan vaatimattomien puutalojen täyttämät seudut toimivat tapahtumapaikkana myös Polvan rakastetuissa Tiina-kirjoissa. Lähde Annin ja Tiinan jalanjäljille ja ihastu vanhan Tammelan tunnelmaan, jossa lapsen leikille ja luovuudelle on rutkasti tilaa! Lähtö kierrokselle Tammelantorin kellon alta. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Liput: aikuiset 10 euroa, lapset (7–15-v.) 5 euroa, alle 7-vuotiaat maksutta. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta oppaalta käteisellä (tasaraha).

Su 4.12.2022 klo 13–14 Hautausmaaopastus: Kalevankankaan kirjallisuudesta tutut merkkihenkilöt
Kalevankankaan hautausmaalle on haudattu lukuisia Tampereella vaikuttaneita kirjailijoita, runoilijoita ja muita kulttuuripersoonia, joiden elämää on kuvattu niin kirjallisuudessa, runoudessa kuin filmatisoinneissakin. Opastetulla hautausmaakierroksella tutustumme kirjallisuudesta tuttujen merkkihenkilöiden elämäntarinoihin heidän viimeisillä leposijoillaan. Lähtö kierrokselle Kalevankankaan hautausmaan pääportilta (Hautausmaankatu 5). Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Liput: aikuiset 10 euroa, lapset (7–15-v.) 5 euroa, alle 7-vuotiaat maksutta. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta oppaalta käteisellä (tasaraha).

Su 4.12.2022 klo 15–16 Kävelykierros: Väinö Linnan Tampere
Perehdymme Väinö Linnan (1920–1992) elämään, uraan ja merkitykseen kulkien kirjailijaan kytkeytyvillä paikoilla Tampereella. Tutustumme kierroksella kirjailijamestarin henkilökohtaiseen elämään ja kattavaan tuotantoon, perehdymme Linnan tehdastyövuosiin Finlaysonin alueella ja kuulemme Linnan yhteydestä Tampereen maineikkaisiin kirjailijapiireihin. Kierroksen aikana pääsemme myös näkemään paikkoja, joissa rakastettu kirjailija asui elämänsä aikana Tampereella. Lähtö kierrokselle Väinö Linnan aukiolta, Finlaysonin alueelta. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Liput: aikuiset 10 euroa, lapset (7–15-v.) 5 euroa, alle 7-vuotiaat maksutta. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta oppaalta käteisellä (tasaraha).