Kangasala-opastukset


Tule tutustumaan Tampereen valloittavaan naapuriin, Kangasalaan! Voit tilata opastetun Kangasala-kiertoajelun tai -kävelykierroksen itsellesi tai ryhmällesi milloin vain, ympäri vuoden. Teemallisten opastusten suosituskesto on ilmoitettu kunkin kierroskuvauksen yhteydessä. Kierroksen teemaa, reittiä ja kestoa voidaan räätälöidä juuri ryhmän toiveiden mukaiseksi.

Kangasala-opastusten varaukset ja lisätiedot:
Visit Kangasalan matkailuinfo, info@visitkangasala.fi tai puh. 041 3147221.Kiertoajelut

Opastetulla kiertoajelulla pääset nauttimaan Kangasalan kiinnostavimmista kohteista mukavasti bussin penkiltä käsin! Opas kertoo reitillä näkyvistä kohteista kiinnostavasti, elävästi ja ajanmukaista tietoa hyödyntäen.

Kiertoajelu: Kiehtova päivä Kangasalla
Tällä kiertoajelulla näet Kangasalan kiinnostavimmat kohteet mukavasti bussin penkiltä käsin! Kuulet kaiken olennaisen Kangasalan historiasta, tärkeimmistä nähtävyyksistä, mielenkiintoisista rakennuksista, upeista luontokohteista sekä värikkäistä kulttuuripersoonista. Kiertoajelun aikana voidaan vierailla yhdessä Kangasalan keskustan alueen kohteessa (sovittavissa erikseen). Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Kolmen Kaarinan kierros
Tule tutustumaan Kangasalan kolmeen kuuluisaan Kaarinaan! Tällä kiertoajelulla käydään Liuksialan kartanon mailla kuuntelemassa Kaarina Maununtyttären tarinaa. Kangasalan harmaakivikirkon seinässä oleva verikivi johdattaa puolestaan Kuussalon Kaarinan traagiseen elämään. Wääksyn kartanon joen rannalla muistellaan Kaarina Hannuntyttären jännittävää kohtaloa. Draamallisella kierroksella oppaana voi toimia yksi näistä Kaarinoista. Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto noin 2 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Mä oksalla ylimmällä – Kangasalan harjut, järvet ja näkötornit
Tällä kiertoajelulla päästään ihailemaan Kangasalan kaunista luontoa ja upeita maisemia myös lintuperspektiivistä käsin. Vierailemme kierroksen aikana Kirkkoharjun, Keisarinharjun ja Vehoniemen harjun näkötorneilla, ja kuulemme monia Kangasalan harjuihin ja järviin liittyviä jännittäviä ja hauskoja tarinoita. Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto noin 2,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.Kävelykierrokset

Opastetulla kävelykierroksella koet Kangasalan lähietäisyydeltä! Kävelykierroksilla tutustutaan mielenkiintoisten nähtävyyksien ja kohteiden tarinaan ja historiaan oppaan johdolla. Tarjoamme valmiita teemallisia kävelykierroskokonaisuuksia, mutta kävelykierroksen teemaa, reittiä tai kestoa voi myös räätälöidä yhdessä oppaan kanssa juuri ryhmän toiveiden mukaiseksi. Mukavuussyistä kävelykierroksille voi osallistua opasta kohden kuitenkin enintään 25 henkilöä.

Kävelykierros: Kangasala, kulttuurin kehto
Kulttuurikävelyllä perehdytään Kangasalan monipuoliseen kulttuuritarjontaan aina nykytaiteesta menneisiin kansallissankareihin. Vierailemme kierroksen aikana Kangasala-talossa, jossa pääsemme ihastelemaan modernia arkkitehtuuria, Kimmo Pyykön taidetta sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kangasala-talosta kävelyretki jatkuu Ukkijärven rannassa sijaitsevaan, kansallisesti merkittävään Kangasalan Lepokotiin, joka tuli aikoinaan tunnetuksi kuuluisien taiteilijoiden, kirjailijoiden ja muiden merkkihenkilöiden lomailu- ja työskentelypaikkana. Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 2,5–3 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kävelykierros: Luontoelämysten Kirkkojärvi
Tällä luontokävelyllä tutustutaan Kangasalan keskustassa sijaitsevan Kirkkojärven ympäristöön, joka tarjoaa lintuharrastajille ja muille retkeilijöille monimuotoisia luontoelämyksiä vain muutaman askeleen päässä pikkukaupungin vilinästä. Myös nähtävää riittää runsaasti, sillä lintutornilla voi bongata jopa 200 erilaista lintulajia. Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.Hautausmaaopastukset

Hautausmaaopastuksilla kuulet Kangasalan historiasta, merkkihenkilöistä ja paikallisia liikuttaneista tarinoista! Hautausmaaopastuksia järjestetään sekä tilauksesta että yleisölle avoimina kierroksina (Vatialan hautausmaa) kesäkaudella.

Hautausmaaopastus: Kangasalan vanha hautausmaa
Hautausmaaopastus Kangasalan vanhalla hautausmaalla tarjoilee mukaansatempaavia tarinoita vanhan kulttuuripitäjän asukkaista. Kiinnostavat muistomerkit kahden vuosisadan ajalta kertovat muun muassa kartanonherrojen, kirjailijoiden, tehtailijoiden ja pappien jännittävistä elämäntarinoista. Lähtö kierrokselle Kangasalan vanhan hautausmaan pääportilta (os. Ainontie 1). Kesto noin 1,5 tuntia tai sovittavissa.

Hautausmaaopastus: Vatialan hautausmaa
Yleisölle avoimia opastettuja hautausmaakierroksia järjestetään kesäisin Vatialan hautausmaalla. Lähtö yleisökierroksille kappelilta (os. Kappelinkierto 3). Kesto noin 2 tuntia. Yhteistyössä: Tampereen seurakunnat.Muut teemalliset kierrokset

Etkö löytänyt sopivaa kävelykierrosta tai kiertoajelua ryhmällesi? Kiinnostavatko arkkitehtuuri ja rakennukset, elinkeinoelämä, Kangasalan muut hautausmaat, kulttuuripersoonat tai historialliset kohteet? Voimme räätälöidä sinulle ja ryhmällesi sopivan teemallisen kävelykierroksen tai kiertoajelun myös sopimuksen mukaan. 

Varaa opastus Visit Kangasalan matkailuinfosta: info@visitkangasala.fi tai puh. 041 3147221.