Kiertoajelut

Opastetulla kiertoajelulla pääset nauttimaan Tampereen parhaista paloista mukavasti bussin penkiltä käsin! Opas kertoo reitillä näkyvistä kohteista kiinnostavasti, elävästi ja ajanmukaista tietoa hyödyntäen.

Tarjoamme useita valmiita teemallisia kiertoajelukokonaisuuksia, mutta kiertoajelun teemaa, reittiä tai kestoa voi myös räätälöidä yhdessä oppaan kanssa juuri ryhmän toiveiden mukaiseksi.
Kiertoajelu: Tampereen parhaat palat
Tampereen parhaat palat -kiertoajelulla näet Tampereen tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet mukavasti bussissa istuen! Tällä kierroksella kuulet kaiken olennaisen Tampereen historiasta, tärkeimmistä nähtävyyksistä, mielenkiintoisista rakennuksista, teollisuusmenneisyydestä, värikkäistä tarinoista, nykyosaamisesta, kulttuurista ja monipuolisista tapahtumista. Kierroksella pysähdytään ihailemaan upeita Pispalanharjulta avautuvia maisemia Pyykkimettän puistosta ja käydään paikan päällä tutustumassa yhteen kohteeseen (sovittavissa erikseen). Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

UUTUUS: Kiertoajelu: Emil Aaltosen Tampere (yhteistyössä Emil Aaltosen museon kanssa)
Kierroksella tutustutaan tehtailija Emil Aaltoseen (1869–1949) yksityishenkilönä, liikemiehenä sekä kansallisen kulttuurin ja tieteen tukijana. Tutustumme ensin opastetulla kierroksella Pyynikinlinnaan, joka oli vuorineuvos Emil Aaltosen ja hänen jälkeläistensä pitkäaikainen koti. Museo-opastuksen jälkeen näemme kiertoajelulla Aaltosen teollisuuteen, asumiseen ja kulttuurielämään jättämää perintöä Amurin, Tammelan ja Hatanpään kaupunginosissa sekä Tampereen Keskustorilla. Kierros on laadittu yhteistyössä Emil Aaltosen museon kanssa. Lähtö Emil Aaltosen museolta Pyynikinlinnalta (Palomäentie 2a), päätös Keskustorille. Opastusten hinnat: kiertoajelu ilman museokäyntiä (1,5h) 125€, yhdistetty museo-opastus ja kiertoajelu (30min+1,5h) 135€. Hinnat eivät sisällä kuljetuksia.
HUOM. Tämä kierros varataan suoraan Emil Aaltosen museolta (pyynikinlinna@pyynikinlinna.fi, puh. 03 212 4551). 
Katso esittelyvideo täältä: https://youtu.be/NOJFYD7Br0g

Kiertoajelu: Tampereenkiälinen kiarros
Hyppää paikallisen tampereenkiälisen oppaan kyytiin ja näe kaupunkin nähtävyyret! Pipa kannattaa pitää tiukasti päässä, sillä kiarroksen aikana viaraillaan myäs Pispalanharjulla. Pääset tutustumaan tamperelaiseen elämämmenoon ja saat pikakurssin tampereen kiäleen. Tämän jälkeen suariurut mustammakkaran ostamisesta Tammelantorilta sekä tiärät jonkiv verran Tampereen vanhoista tehtaista! Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Tampere 1918
Tampere oli vuonna 1918 Suomen sisällissodan taisteluiden keskeinen näyttämö: täällä käytiin Pohjoismaiden suurimmat kaupunkitaistelut valkoisten ja punaisten joukkojen välillä maalis-huhtikuun taitteessa 1918. Tampere 1918 -kiertoajelulla tutustumme sodan taistelupaikkoihin, sen ajan rakennuksiin, muistomerkkeihin, joukkohautoihin ja muihin sodan jättämiin jälkiin Tampereen keskustassa ja sen tuntumassa. Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto vähintään 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Ulkomaille Teiskoon!
Tervetuloa päiväksi ”ulkomaille Teiskoon”! Matkaamme kohti tamperelaisten perinteistä kesäparatiisia ja näemme Kämmenniemen, upean vanhan Aunessillan ja sisävesivuono Paarlahden sekä idyllisen Teiskon kirkon järven rannalla. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös vierailu yhdessä kohteessa (sovittavissa erikseen). Lähtö- ja paluupaikka sovittavissa. Kesto vähintään 4 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Uutta Tamperetta tutkimassa
Uutta Tamperetta tutkimassa -kiertoajelu keskittyy Tampereen keskustan läheisyydessä käynnissä oleviin ja juuri valmistuneisiin rakennushankkeisiin. Millaisten rakennushankkeiden parissa Tampereella toimitaan nyt, entä millaiselta kaupunki näyttää lähitulevaisuudessa? Matkan aikana kuullaan Tampereen ajankohtaisista rakennushankkeista sekä kasvun ja kehityksen vaiheista aina kaupungin perustamisesta nykypäivään ja lähitulevaisuuteen asti. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Kiertoajelu: Reima ja Raili Pietilän arkkitehtuuria
Edesmennyt akateemikko Reima Pietilä ja hänen puolisonsa Raili Pietilä tunnetaan Tampereen ”hoviarkkitehteina”. Kiertoajelulla tutustutaan Kalevan kirkkoon, Metso-kirjastoon ja Hervannan kaupunginosan keskusakselin rakennuksiin: Hervannan vapaa-aikakeskukseen ja kirkkoon, Hervannan kirjastoon ja ostoskeskukseen. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 2 tuntia.

Kiertoajelu: Tampereen likkoja
Tampereen likkoja -kiertoajelulla kuullaan tarinoita naisten kaupungin vahvoista naisista kautta aikojen Minna Canthista, Maria Tirkkosesta ja Wivi Lönnistä Sara Hildéniin, Eila Pennaseen ja Tove Janssoniin. Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta, päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia.Muut teemalliset kiertoajelut ja kaupunginosakiertoajelut
Etkö löytänyt sopivaa kiertoajelua ryhmällesi? Kiinnostavatko arkkitehtuuri ja rakennukset, kirjailijat, kulttuuri tai 
historialliset kohteet? Haluatko tutustua Tampereen muihin kaupunginosiin (esim. Teisko-Aitolahti, Hervanta-Vuores,
Lielahti-Hiedanranta jne.)? Voimme räätälöidä sinulle ja ryhmällesi sopivan kiertoajelun myös sopimuksen mukaan.
Kysy lisää: tampere@elamysgroup.com tai puh. 09 2510 2096.